December 07
 

Kære lille Sille.
Kender du stedet hvor nisserne bor, det ligger langt ude på landet.Der hvor sneen altid er kridhvid.
Der er mange nisser her i Nisseland: Nisseole, Nisselotte,  Nissesille, Nissevaldemar, NisseSylvester, NisseCarina og mange flere,
Og så er der selvfølgelig også nissefædre og nissemødre, nissebedsteforældre og Nisseoldemødre og nissetanter og nisseonkler.
De bor allesammen sammen ligesom man gjorde i gamle dage, og de hjælper hinanden. De små nisser hjælper de store nisser og de gamle nisser hjælper de unge nisser.
 I Nisseland er der altid sjov og ballade. Bare ikke lige nu!
DET ER JO SNART JULEAFTEN:

 

Lørdag den 1. december

Godmorgen allesammen, råber nissemor nu kan I godt vågne op!

I dag, netop i dag starter julemåneden

- den dejligste og travleste tid for os nisser.

 

2.december
Noget af det første nisseungerne foretager sig er at få slæden frem,og så er der fart på gennem skoven. Men der bliver da også tid til at råbe en munter hilsen til vennerne, haren og rådyret. Og hvem er det: Hej Trille velkommen i skoven Vil du lege med.

 

3.december

Selv om det er blevet meget koldt kan nisserne sagtens holde varmen. De har nemlig en dejlig pejs.
Der er nok at tage fat på.
Et er sikkert, gæsterne der kommer til julefesten kommer ikke til at fryse. Brænde er der heldigvis nok af i skoven. Og jeg tror at Sille er ude at hjælpe med at save brænde.

tirsdag den 4 december


Her er både Sille og Trille ude at fodre dyrene, jeg tror det er i Hakkebakkeskoven for det første enhver nissefar  og nissemor lærer sine unger er, at de altid skal være gode ved skovens dyr og fugle.

Der bliver sat mange neg op og lagt meget frø og brød ud hver dag, så det er ikke så mærkeligt at alle dyrene er glade for nisserne . Så nu må I også huske at fodre fuglene ude i haven.
onsdag den 5 december
  Den første dag skovsøen er frosset til, og kan bære, farer alle nisseungerne derned med skøjterne.
Foreløbigt har Lillenis kun lært at falde på halen, men vær sikker på at han snart får lært at lave ottetaller og snurre rundt som en top, som Nisselise er så dygtig til.
Vil du ikke ned og prøve at løbe på skøjter, det kan man inde i byen ved Købmagergade skole, du må spørge Bedste om hun vil tage dig med.
Der er der skøjtebane lige så snart temperaturen er under 10
torsdag den 6. december

Så er det dagen da vi skal skrive ønskesedler, og ih hvor er det besværligt.

Bittenis har opgivet det - det er meget nemmere at sige  til Nissemor at han ønsker sig en stor rød bold.

Julemanden har klaget over at han ikke har fået en ønskeseddel fra Nissesille, så han kan ikke sende en mail med alle hendes ønsker til hele hendes familie.

Nissebørnene griser også frygteligt med blækket. Ved du hvad BLÆK er, det har oldemor brugt da hun gik i skole

fredag 7. december
 

Hvis nisseungerne er stolte af deres nissefigurer forstår man det godt - for de ser da meget festlige ud. Og Bittenis, ja han synes selv, han har været meget heldig med sin snekat, den er jo hvid og Trille som har stået model er jo grå.

Nisserne har også fået besøg fra Grønland, hvor julemanden bor. Her har Trille taget en ny ven med sig til Hakkebakkeskoven, han hedder Ole Børge Mortensen, det er den dejligste lille hest, sort som kul så den er nem at se i sneen. Rensdyrene havde ikke tid, du ved de hjælper julemanden.

 Jeg tror nisserne finder ud af at deres nye legekammerat kan bruges til en masse.

 

lørdag den 8. december
 

Nissemor får rigtignok travlt, når hun skal bage småkager af en masse mel, mel som de henter på møllen, der maler kornet som blev høstet i sommer.

Alle er med for at trække den tunge slæde og da de møder Ole Børge Mortensen spørger han om han skal hjælpe med at trække slæden, mens Trille  bare vil sidde på slæden.

Nissefar får ikke lov til at hjælpe med at bage, han smager så meget på dejen at han altid får mavepine.

 

Søndag 9-12-2007
 

Efter han havde plaget meget fik Nissefar alligevel lov til at hjælpe med julebagningen. Det er jo en rigtig festdag, når bordet, bagepladerne og gryden er fyldt med lækker dej. Har du bagt Sille, jeg ved du plejer at bage med dine små kusiner og fætre ude hos din anden oldemor. Og ved du hvad jeg synes der er kommet nogle små venner til !!!Nissepedro  og nogle andre små mus tror jeg, det er nok kagerne de kan lugte.

 

Mandag 10-12-2007
 

Tror du vi når det hele? spørger  nissemorolde, jeg mangler at strikke ni par strømper og  syv nissehuer!

Du har nået det hvert år, svarer nissefar så det lykkes nok også denne gang– ellers må du tage natten til hjælp.

Nissefar sidder i hjørnet med sin yndlingshobby, at lave julebukke, og nisseole skal prøve om de er stærke nok til at ride på. Slagtegrisen holder garnet som nissesille vinder til et fint nøgle til nisseoldes strikkestrømper for i gamle dage købte man garnet i bundter.

 

tirsdag den 11-12-2007
 

Nisseungerne er ikke til at drive i seng førend de har fået læst en sjov julehistorie. Nu er Nissefaranders en festlig oplæser, for han morer sig ligeså godt som ungerne gør, selvom han har læst de samme historier mange gange. Og se Trille som vist nok har leget med melet for den er helt hvid, den ruller rundt og rundt på gulvet af bare grin.

 

Onsdag den 12-12-2007
 

Det var rart de to gamle nisser , Nisseanders og Nisseninna, endelig faldt i søvn siger Mutter Gås, så kan vi to overtage skakspillet.

Vi ordner spillet i en fart– det er jo bare ned på gulvet med alle brikkerne, dem kan musene lege med. Den af os der får fat i kongen har vundet, den anden bliver nummer to. Og sådan legede de resten af aftenen mens nisserne snorkede lystigt.

 

torsdag den 13/12-2007
 

Det tager l a n g ….. tid at lære nisseungerne julens dejlige sange. Nissefar vil nemlig have, at de skal kunne alle versene.

Lillenis kan kun synge ” Nu er det jul igen” men til næste år lærer han nok resten af sangene. Jeg kendte engang en lille pige, Nissesille hed hun, og jeg kan love jer hun kunne alle sangene udenad, fortæller Nissefar til sine nissebørn.

Men Haremis er i hvertifald ikke musikalsk, han løber hen og gemmer sig mens han holder sig for sine lange ører.

 

fredagd den 14/12-2007
 

Nu skal I ikke spare hverken vand eller sæbe, har Nissemor sagt, da julerengøringen begyndte. Og for en gang skyld har de virkelig gjort, hvad Nissemor har bedt dem om. Katten er sur. Den plejer at sove i klaveret, men efter al det pjaskeri må  den finde et andet sted at sove, så den går nok ud i stalden og op på høloftet for at finde lidt ro indtil de er færdige.

 

lørdag den15-12-2007
 

Der skal godt nok handles meget ind for at mætte familien og alle gæsterne til julefesten.

Der er købt rosiner, svesker, nødder, æbler, appelsiner og mange mange andre ting. Der bliver nok en stor top på slæden, når de er færdige. Grisebassen er kun interresseret i de røde æbler der ligger og skinner i kassen, for grise ÆLSKER æbler og mest de røde. Skal vi have juletræet med? Spørger Nissesille. Nej ikke i dag siger NissefarAnders en anden dag, så skal vi ud at hente juletræet.

 

Søndag den 16-12-2007
 

Den dag, da gaverne skal bringes ud til vennerne og familien, der ikke selv kan komme til festen, glæder nisseungerne sig altid til. Der er fut og fart ned ad de lange bakker og Matilde kan slet ikke følge med den har nemlig fået lov at komme med i dag, den har så godt af lidt motion, så den kommer tumlende lant bagved slæden.

 

Mandag den 17-12-2007
 

Nisseungerne er snille når de skal more sig og dygtige til at finde på. Da Nissenina alligevel ikke har tid til at vaske i julen, får ungerne lov til at låne vaskebaljen, som også bliver brugt til at vaske nisseungerne i, men det var kun i gamle dage, de er vældig glade for at låne baljen for den vil de bruge til at snesejle i når det blæser. Hu hej hvor det går og hvor er det skægt.

 Se Haremis hvor den griner og løber om kap med Nissesille, hendes nisse brødre og Nissetrille som stadigvæk er hvid af mel.

 

Tirsdag den 18-12-2007
I år har postnissen fået en virkelig god ide. De foregående år har han brugt den gamle kane til at få julebrevene rundt. Men nu er det jo så moderne at flyve, at det er både hurtigere og mere sjovt at få brevene rundt ved hjælp af julegæssene, se hvor de trækker ham.
onsdag den 19-12-2007
Ingen gæster er så velkomne som NissebedstemorBirthe og NissebedstefarPoul. De er altid de første der ankommer. Selv grisebassemathilde har glædet sig i flere dage- den ved der vanker æbleskiver hver dag og det er noget af det bedste  grisebassemathilde  kan smaske i sig.
torsdag den 20-12-2007
 

Da Nissegrisebassematilde altid får lov til at danse med omkring juletræet, forstår man altså godt at den skal spules ren. Nissefaranders holder ikke op, førend den ligner en rigtig marcipangris-så det hjælper ikke spor, at den hyler op.

Nissemorninna har besluttet at de tre nissebørn –nissesille-nissevaldemar og nissesylvester skal puttes i trækarret og vaskes rigtig godt. Nissesille skriger næsten ligeså meget som nissegrisebassematilde for hun kan ikke lide at få vasket hår. Nissetrille flygter den er jo snavset af mel og vi ved jo alle sammen at katte kan ikke lide at blive vasket.

Men nissejulegåsen griner bare for den kan sagtens tåle vand, den er vist vandtæt.

 

frdag den 21-12-2007
 

Far –Far se det træ, hvor er det kønt, det må vi have

Nisseungerne har endelig fundet det træ der skal danses om juleaften

Jeg må vist give træet en rystetur, siger Nissefaranders, det er lettere at fælde når sneen er rystet væk.

Men det ordnede egernet i en fart, den hoppede fra gren til gren og vupti var sneen væk og træet stod smukt og grønt.

 

 

 

.

 
lørdag den 22-12- 2007
 

Nissefarmornina og nissefarfarole kom tidligt i år sammen med Nisseliselotte, de skal nemlig op til Norges land og se de norske nisser, mon de ser anderledes ud end de danske nisser.

De gaver de kommer med får Nisseungerne nok lillejuleaften.

Jeg er også spændt på om Nissebedstemortove kommer i år sammen med alle de andre gæster.

 

Lillejuleaften
 

Alt hvad der hører julen til er dejligt, Siger Nissemorninna, men at ringe julen ind med kirkeklokken er det allerbedste jeg ved.

De små mus, ja de venter bare på at nisserne holder op med det bimleri, så de kan komme til at lege tagfat i tovene igen.

Se, jeg kender en lille pige som er så heldig at hun skal have to juleaftener, i aften med noget af familien hjemme og i morgen med mor og far på mors arbejde, det er da heldigt.

 

Juleaften 2007
 

Dansen om juletræet er som sædvanlig meget festlig. Nisseungerne var så glade for at de havde lært de mange smukke julesange og salmer at Sille næsten ikke kunne holde op igen.

Det var gåsen og musene glade for, nu kunne de nå at spise resterne af den lækre julegrød, selvom musene var sure over at smørklatten var væk.

Se nu er det slut for denne gang med julekalenderen og jeg ved at du lille Sille ikke tror på nisserne, selvom du var den dejligste nissepige i aftes, da mor og far holdt jul  for jer og bedsteforældre og oldemor.

I dag skal I så op at holde jul på mors arbejde og I skal op at se alle dyrene der er der oppe og ved du hvad man siger Sille: Julenat kan alle dyrene snakke sammen..

Nu ønsker jeg jer  og de mennesker I skal være sammen meden rigtig glædelig jul.

GLÆDELIG JUL ALLESAMMEN