|
|
|
|
100 g. margarine 100 g. melis 2 æg 200 g. mel 2 tesker bagepulver revet skal af 1 citron dyb tallerken skrællede æbletern ca 600 g.
rør margarine, melis og æg Heri røres melet og bagepulveret æbletern vendes i Kommei form ca. 20*35 cm. drysses med mandelsplitter eller nødder samt tesukker (evt. kanel) Bages 20 min. 180 - 190 grader, midterste rille
¾ liter hyben
1½ liter vand
ca. 100 g sukker
citronsaft kartoffelmel
Tilbehør
: Flødeskum
Skær blomst og stilk af frugten, skær den midt igennem og fjern frøene – nemmest med en teske. Kom skallerne i en gryde med vand og bring dem i kog. Lad dem koge møre en halv times tid. Purer det gennem en sigte. Bring pureen i kog med sukker og tilsæt lidt citronsaft. Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand. Smag det til. Serveres rygende varm med flødeskum på. Tvebakker kan serveres til eller brødkrotoner.
½ kg. rensede hybenskaller
1 appelsin
1 citron
½ kg. melis( du kan spare lidt på melis)
6 dl. vand
melatin eller marmelit
Frugten hakkes og blandes med vand og står til næste dag. Koges op ( pas på det ikke brænder på ) koges godt igennem. Ca. 10 min. Herefter kommes sukker i og koges i ca. 10 min, tages af og heri kommes marmelit eller melatin ( fra Brugsen) ca. 2-3 tsk., koges med 2 min. Og til sidst lidt atamon. . Kommes varm i atamon skyllede glas og tilbindes.
3 æggehvider
150 g.melis piskefløde
æggehvider og melis piskes meget stive
Sættes på plade med to teskeer
Bages ved 100 0 i ca. 1 time eller mere
Traditionel varme
Serveres med flødeskum eller flødeskumm med 1 teske pulverkaffe i
|
|
|